2012 m. gruodžio 2 d., sekmadienis

Tenerifė. Intro

Dar pamenu save stebintis, kaip žmonės gali važiuoti į "gulimąsias" keliones (kitaip dar jas vadina poilsinėmis), niekaip netilpo į galvą, kam trenktis tūkstančius kilometrų, kad pagulėtum prie baseino.  Bet štai, trys metai bemiegių ar pusiaumiegių naktų, ir prašom - nedvejodami renkamės atostogas su tikslu pasigulinėti. Ypač nedvejoja sutuoktinis :) Galiausiai sutariam - reikia tokių atostogų, kai truputį patinginiauji, ir tada eini dar truputį pailsėti. Nebus jokių bažnyčių, pilių ir kitokių "must see" objektų. Atostogos turėjo sutilpti į lygiai savaitę, taigi tolimieji kraštai atkrito, ir vualia, kas liko dėl Miko - saulėtoji Tenerifė.

Keliavome paskutinę lapkričio savaitę. Patyrimai buvo rašyti tuo metu, bet skelbiu atbuline data - mat Tenerifėje internetas brangus it koks perlas. Tipinė kaina 10 min - 5 Eurai. Skridome su persėdimais - į priekį per Briuselį, atgal per Londoną. Galimybė skristi tiesiogiai Vilnius-Tenerifė kainavo lygiai dvigubai brangiau. Pasirinkome Barcelo tinklo viešbutį - galiu rekomenduoti: švaru, tvarkinga, puikus aptarnavimas. Visa kita palikome savieigai, nusprendėme, kad tai per paprasta kelionė, kad reikėtų intensyvesnio planavimo.


6 komentarai:

  1. Na negaliu susilaikyti nepadejusi uz toki linksma keliones aprasyma! Ta sveika ironija ir juokeliai praskaidrino si ryta :)))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai geras pasirinkimas, mes irgi galvojam apie Tenerife. Beje, maciau, kad kolkas dar gan pigus lektuvu bilietai, nuo birzelio jau brangsta, o jus skridot lapkriti. Kaip ten viskas velyva rudeni? Ir ar 'nemiegos' miestas ne sezono metu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki. Mums vėlyvas ruduo labai tiko, oras pasitaikė puikus, turistų ne masės, todėl tik sulaukėm dėmesingesnio aptarnavimo, ir tikrai nebuvo tuščia. Negaliu pakomentuoti naktinio gyvenimo, ar "nemiega" miestai, nes nebuvo aktualu; o dienomis niekur netrūko žmonių, viskas pilnu tempu veikė.

      Panaikinti
  3. Man irgi Tenerife atrodo labai graži vieta. Kaip tik dabar dairomės keliones i Tenerife su šeima. Tik įdomu kuriuo metu ten geriau vykti?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Man irgi Tenerife atrodo labai graži vieta. Kaip tik dabar dairomės keliones i Tenerife su šeima. Tik įdomu kuriuo metu ten geriau vykti?

    AtsakytiPanaikinti